Softshell - spoločník na celý rok!:-)

1.8.2022

Od leta do jari, alebo softshell je s nami po celý rok... :-)

Prázdniny sa preniesli do druhej polovice, takže možno už premýšľate o tom, aké nové kúsky dostanete svojim deťom do materských škôl a škôl.... Okrem rôznych tričiek, tričiek, legín, teplákov a pyžám, ktoré nikdy nestačia, nesmiete zabudnúť ani na vonkajšie vrstvy oblečenia, po ktorých siahnete v nepriaznivom počasí... A vzhľadom na to, že počasie teraz začína byť nepredvídateľné, takéto kúsky sa oplatí mať pripravené v skrini a potom jednoducho ísť "pre istotu".:-) Okrem toho je táborová sezóna stále v plnom prúde a deti stále čakajú na veľa dobrodružstiev u babičiek a dedkov, kde bude určite mať svoje využitie aj nepremokavé vrchné oblečenie.:-)  

A ideálnym materiálom na vytváranie vonkajších nohavíc, búnd, búnd, kombinéz a kombinéz je softshell, ktorý sa stane vaším nepostrádateľným pomocníkom v nepriaznivom a daždivom počasí.:-) Vďaka svojim vlastnostiam , ako je priedušnosť, odolnosť voči vetru, vodeodolnosť a celková trvanlivosť materiálu, si ho zamilujú matky všetkých raubířů, ktoré radi skákajú (nielen) cez kaluže.:-) A okrem matiek ho ocenia všetci milovníci outdoorových aktivít. 

V našej ponuke máme niekoľko druhov softshellov, ktoré sa vyznačujú teplom. A keďže ponuka softshellu je pomerne široká, radi by sme vás trochu priblížili k jednotlivým typom.:-)

Pravdepodobne najbežnejším a najobľúbenejším je softshell s teplým rúnom na zadnej strane, ktorý sa tiež nazýva "zima". Nájdete tu aj softshell s dlhšími vlasmi, ktorý je o vlasy teplejší ako klasický fleece.:-) Ale nenechajte sa zmiasť prezývkou "zima", tento softshell môžete nosiť aj v naháňavých dňoch všetkých ročných období, len nedávajte spodnú vrstvu pod nohavice a pod bundu si dajte len slabšie tričko.:-) V zime určite odporúčame použiť spodnú vrstvu pod softshellovými nohavicami (legíny, pančuchy,...). No, a pre najväčšie "mrazené" je softshell s mäkkým a mäkkým jahňacím mäsom na zadnej strane.:-)

Ďalším druhom je takzvaný "pružinový" softshell, ktorý má úplet zo zadnej strany. Jarný softshell má tendenciu byť pevnejší a vo väčšine prípadov skôr nepružný. Je vhodný nielen na vytváranie odevov, ale aj na vytváranie batohov a rôznych tašiek.:-)  

 

A najslabší je softshell "leto", ktorý je bez izolácie a môžete ho využiť nielen v letných mesiacoch, ale aj pri fyzicky namáhavých aktivitách v zime, ako je bežecké lyžovanie, korčule, beh... Väčšina letných softšálov v našej ponuke je krásne pružná, mäkká a veľmi pohodlná na nosenie.:-)



Zobraziť všetky výsledky
Zavrieť
// google analytics prestehovany jako optimalizace pro rychlost do eshop.js