Dnes sme si pre Vás pripravili článok z trochu iného súdka, než látkového... Pretože sa nám množia otázky na recepty na dobroty, ktoré ste u nás mohli ochutnať na dni otvorených dverí, rozhodli sme sa ich pre Vás spísať.
Jablková torta
Suroviny:
Poleva:
Zmiešame všetky „mokré“ suroviny, vyšľaháme a potom pridáme všetky „suché“ suroviny a šľaháme.
Mrkvové muffiny s makom
Suroviny:
Zmiešame všetky „mokré“ suroviny, vyšľaháme a potom pridáme všetky „suché“ suroviny a šľaháme.
Koláčiky našej Monči
Suroviny:
Náplň:
Droždie s 1 lyžicou cukru a trochou vlažného mlieka necháme vzísť. 5 lyžíc cukru, maslo, žĺtky, soľ a citrónovú kôru utrieť. Potom pridať múku a zvyšok mlieka.
Maková bábovka
Suroviny:
Zmiešame múku, mak, prdopeč, sódu a soľ, dobre premiešame. Vyšľaháme vajcia s cukrom, ricottou a vanilkou, potom pridáme olej a mlieko. Do mokrých ingrediencií preosejeme zmes suchú a vyšľaháme do hladka. Pečieme cca 45 minút na 175 °C. Po upečení nechať 5-10 minút odstáť a vypariť, aby sa nerozpadla.
Míša rezy
Suroviny
Krém:
Z bielkov a soli vyšľaháme sneh, pridáme cukor. Žĺtky šľaháme s olejom. Potom všetky suroviny zmiešame. Pečieme 30-35 min. pri 150°C.
Mriežkový koláč
Suroviny:
Náplň:
Preosiatu múku, zmäknuté maslo a cukor zmiešame, pridáme v mlieku rozšľahané vajcia a rum. Vypracujeme cesto, rozdelíme ho na 2 časti (2/3 a 1/3) a dáme do chladu. Väčší diel cesta rozvaľkáme, vložíme na hlbší plech a rozotrieme naň náplň. Druhý diel cesta rozvaľkáme na hrubší plát, pokrájame na 1,5 cm široké pásiky, z ktorých urobíme mriežku na koláči a dáme piecť.
Hermelínová nátierka