Poklad menom madeirový úplet

27.2.2023

Je čas začať chystať šatník na jar...:-)

Vo vzduchu už začína byť cítiť jar a pri troche šťastia, môžeme zahliadnuť aj prvé snežienky, čo nabáda k tomu, nachystať šatník na teplejšie dni. :-)

A my pre Vás máme jeden extra tip na to priam stvorený – madeirový úplet .

Väčšina z Vás pozná madeiru, typickú svojou dierkovanou výšivkou, ako plátennú, teda nepružnú bavlnenú látku. To môže byť pri šití máličko obmedzujúce. My pre vás ale máme madeiru pružnú. Máte teda k dispozícii materiál, ktorý má všetky krásy madeiry a zároveň aj pohodlnosť úpletu.:-)

Práca s pružnou madeirou je veľmi jednoduchá. Šije sa z nej naozaj skvele. Môžete tvoriť rôznorodé šatôčky, tuniky, tričká či sukienky, ktoré ste doteraz boli zvyknuté tvoriť z úpletu. Typická madeíria "dierkovanosť" im ale dodá šmrnc, punc originality a môžete z nej vykúzliť aj slávnostnejšie kúsky. Vďaka jej pružnosti sa nemusíte báť aj odvážnejších priliehavejších modelov.

Navyše je možné skvele kombinovať aj s našimi jednofarebnými úpletmi , ktoré máme presne v tých istých odtieňoch. Ako môžete vidieť na našich madeirových modelkách, fantázii sa medze nekladú. Obyčajný jednofarebný topík povýšite napríklad len tým, že ho doplníte madeirovými rukávmi. Alebo môžete madeiru s úpletom nakombinovať priamo na prednom diele šiat či tričká. Skvele bude vyzerať aj sukňa, ktorá bude mať spodničku z jednofarebného úpletu, cez ktorú bude madeirová sukienka, trochu dlhšia ako spodnička. Madeirový presahujúci dolný lem potom dodá kúsku na roztomilosti.

Môžete sa skvele zladiť so svojimi dcérkami alebo napríklad s kamarátkou a vyraziť do spoločnosti v jednom odtieni a predsa každá iná, pretože spomínaná kombinovateľnosť s jednofarebnými úpletmi nabáda naozaj k hravosti pri vymýšľaní vašich ľahkých jarno letných outfitov.

Možno Vás napadá, či dierky v madeire neodhalia až príliš veľa. Nemusíte mať vôbec strach! Madeirové úplety nie sú priehľadné. Stačí telová spodná bielizeň a nikto nezahliadne, čo nemá. Možno len čierny madeirový úplet môže mierne odhaľovať siluetu tela, pri ostatných odtieňoch sa toho vôbec báť nemusíte.

Dúfame, že sme Vás naladili na jarnú notu. Skladom máme takmer dvadsať odtieňov tohto originálneho úpletu s dierkovanou výšivkou. Strihov na šatôčky, čo by z neho šli vytvoriť u nás nájdete aj veľa, tak šup k strojom, nech to jar privítame pekne načančania.:-)



Zobraziť všetky výsledky
Zavrieť