Mušelín je láska!

18.4.2023

Kto pozná, druhýkrát neodolá... :-)

Ako inak začať článok o dvojitej gázovine , než takto oslavne. Má totiž toľko predností, že si ho zamiluje asi každý a škála jeho využitia je naozaj široká.

V dnešnom článku Vám dáme pár tipov, na čo všetko by sa mu š elín mohol hodiť.

Samozrejmosťou je oblečenie všetkého druhu. Ide o veľmi vzdušný, ľahký, priedušný a extrémne príjemný materiál, v ktorom sa budete cítiť ako v bavlnke. A to doslova, pretože sa jedná o 100% bavlnu. Pritom je dostatočne pevný, odolný, jednoduchý na údržbu a nie je priehľadný.

Je vhodný hlavne na teplejšie dni. V mu šelínových šatách sa budete v lete cítiť skvele. Z vlastnej skúsenosti vieme, že to budú práve tie, po ktorých budete v horúčave siahať najčastejšie.

Rovnako tak tričká, kraťasy, vzdušné nohavice, ľahká kimonka, košele či pyžamá sú z dvojitej gázoviny úplne dokonalé.

Teraz na jar, keď sú rána ešte chladné, ale na šál to už nie je, váš krčok ocenia ovinutie do mu šelínovej šatky . V lete sa z neho zase dajú ušiť malým deťom skvele priedušné čepičky.

Veľké využitie má ale aj mimo odevnej škatuľky. Za horúcich nocí vám obliečky z šelínu poskytne 100% komfort. Len hrozí, že sa Vám nebude chcieť vyliezať z pelechu, ako Vám v ňom bude príjemne. Pre jeho dokonalú savosť sa tiež perfektne hodí aj na utierky alebo osušky. A pokiaľ sa neradi po sprche utierate, zabalenie vlhkého tela do mu šelínového županu bude pre Vás ideálnym riešením. Navyše rýchlo schne, čo sa vždy hodí.

Samostatnou kapitolou tvorenia z mu šelínu je šitie pre deti, a to hlavne pre tie úplne najmenšie. Ako sme už naznačili, otvorená väzba tkania a ľahká štruktúra umožňuje mu šelínu „dýchať“ a zaisťuje dostatočnú cirkuláciu vzduchu, čím znižuje riziko prehriatia. Dvojitá gázovina sa tak hojne využíva na šitie bábätkovských odevov, ľahkých dečiek, prikrývok či hniezdočiek pre bábätká.

Čo sa vzorov týka, vybrať si u nás musí snáď vážne každý. V jednofarebných odtieňoch nájdete takmer akúkoľvek farbičku. Samozrejmosťou sú aj vzory . Pri prieskume tých kvetinových si budete pripadať, ako v nekonečnej rozkvitnutej záhrade. Celkovo mu šelínu vzory inšpirované prírodou veľmi pristanú. Na svoje si prídu aj milovníci detských motívov. A nechýbajú samozrejme ani pruhy, bodky či kocky. A gázoviny s výšivkou? Tak tu si zamiluje každá romantická duša, rovnako ako tú s bordúrou.

Záverom je ešte potrebné zdôrazniť jednu obrovskú výhodu mu šelínu a tou je, že sa NEMUSÍ ŽEHLIŤ !!! Po vypraní sa vždy zvýrazní jeho špecifická štruktúra, ktorá zásah žehličky vôbec nepotrebuje a vy sa tak môžete namiesto státia pri žehliacej doske posadiť za šijací stroj a tvoriť mu šelínové poklady.

Nech sa vám pri šití darí a nezabudnite sa nám svojimi ušitými kúskami pochváliť!



Zobraziť všetky výsledky
Zavrieť
// google analytics prestehovany jako optimalizace pro rychlost do eshop.js